Laden
Janneke, 53 jaar

"Eerlijk? Het kwam niet als eerste in mij op om de vacature op deze wijze in te vullen, ook ik had vooroordelen. Niet terecht, de match en de begeleiding is uitstekend verlopen".

Ik ben werkgever

 

Ik ben werkgever

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers dat is waar het de komende jaren over gaat. De invoering van de nieuwe wet- en regelgeving, waaronder de participatiewet, maar ook de wijzigingen in het ontslagrecht of de wet Poortwachter benadrukken dit. Een nieuwe tijd vraagt om andere denk- en handelswijze waar het de inzet van arbeidskrachten betreft. Anders omgaan met re-integratie van het 1e en 2e spoor (langdurig zieken), ruimte creëren voor Wajongers55-plussers het is een onderdeel van het nieuwe ondernemen. De overheid eist tastbare resultaten.
Het is niet reëel om te veronderstellen dat u de deur wijd openzet voor mensen met een beperking of voor mensen van de zogenaamde 55-plus categorie. Te duur, moeilijk, niet productief…..Onzin en niet de werkelijkheid.
Naast toegang tot de E-matchingtool bieden wij de mogelijkheid om te faciliteren in arbeidsdeskundigheid, bedrijfsartsen en andere deskundigheid. BijzondereMensen kiest voor een andere aanpak met een hoger rendement!

Doet u mee?

Direct aanmelden