Nieuws

Dit is onze nieuwspagina, hieronder staan onze items...

02 mei 2019

Het 100.000 Banenplan van MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO ligt op koers en haalt – dankzij de marktwerkgevers – voor het vierde jaar op rij de gestelde doelen. Dat blijkt uit nieuwe voorlopige cijfers van het UWV over 2018.


21 december 2018

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen. Tijdens deze periode sluiten wij even onze deuren, zodat wij op 7 januari lekker fris starten aan het nieuwe jaar. Geniet van de feestdagen!


22 november 2018

Staatssecretaris Tamara van Ark stuurt een brief naar de Tweede Kamer. Een 'breed offensief'. "We moeten flink aan de bak! Ik wil een inclusieve samenleving waarin mensen met en zonder beperking naast elkaar werken. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt hebben we iedereen nodig", zegt Van Ark.


09 oktober 2018

De overheid verplicht zichzelf niet langer om arbeidsgehandicapten aan te nemen. Het quotum arbeidsgehandicapten dat in dienst is bij de overheid wordt consequent niet gehaald. Marktpartijen halen het streefaantal wel. Om gezamenlijk de norm toch te halen, wil staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) de scheiding tussen markt en overheid opheffen.


13 september 2018

De sociale werkvoorziening (SW) moet een ‘tweede leven’ krijgen, want nu zitten te veel mensen met een beperking werkloos thuis. Dat zeggen VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer en SP-leider Lilian Marijnissen in een brief aan het kabinet. In elke arbeidsmarktregio zou tenminste één goed draaiende SW moeten komen.


Naar het nieuwsarchief