Inclusie op de werkvloer: Aut of Office

11 november 2019

Theatergroep Bint maakt toegankelijk theater over maatschappelijke thema’s. Zij ontwikkelden onder andere de voorstelling ‘Aut of Office’. Hiermee hopen ze mensen aan te zetten om met elkaar in gesprek te gaan. Een ludieke manier om inclusie op de werkvloer onder de aandacht te brengen.

Stof tot nadenken
Aut of Office is een interactieve voorstelling die laat zien hoe het kan zijn als een collega een stoornis binnen het autistisch spectrum heeft. Bint vult de voorstelling met herkenbare en grappige scènes en liedjes, maar ook met prikkelende vragen aan het publiek. De kijker wordt aan het denken gezet. Op die manier hoopt de theatergroep een open en eerlijk gesprek op gang te brengen over inclusie op de werkvloer.

‘Voor iedereen die collega’s heeft’
De voorstelling is onder andere al gespeeld bij het Ministerie, Rijkswaterstaat, Pro Rail en Brunel. In september waren ze te gast bij Cedris-lid Stroomopwaarts. “De voorstelling is geschikt voor iedereen die collega’s heeft”, geeft Bint aan. Daarnaast is het een passende voorstelling voor leidinggevenden, HR medewerkers, personeelsfunctionarissen, aandachtsfunctionarissen op het gebied van inclusie en diversiteit, arbeidsdeskundigen, arbo artsen en iedereen (vanaf 18 jaar) met autisme. Benieuwd geworden? Hieronder alvast een voorproefje. Meer informatie is te vinden op: theatergroepbint.nl/aut-of-office

Bron: Cedris


Naar het overzicht